По думите му решението за осигуряване на военнотехническа помощ за Украйна има

...
По думите му решението за осигуряване на военнотехническа помощ за Украйна има
Коментари Харесай

Зам.-министърът на отбраната: Другата седмица идват украински специалисти, за да кажат каква техника ще бъде ремонтирана

По думите му решението за обезпечаване на военнотехническа помощ за Украйна има два съществени аспекта - първият е ремонт.

" България е в обстановка на усилена зоркост, както са всички натовски страни. Много от поделенията дават повече наряди, има повече учения. Българската войска, дружно с Министерство на вътрешните работи, охранява южната граница, оказва подпомагане на украинските бежанци. Усилваме нашите отбранителни благоприятни условия дружно с нашите съдружници. "

Това заяви в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по БНТ Йордан Божилов, заместник-министър на отбраната.

" Още другата седмица идват украински експерти, с които съответно ще преговаряме какво ще се прави в България и каква техника ще бъде ремонтирана. Словакия към този момент започна ремонт на бронетанкова техника. Войната ще бъде дълга ", добави Йордан Божилов.

Според него и сега се модернизират български танкове в тези заводи.

" Имаме нужния потенциал. Другият аспект е, че решението за военна помощ беше взето с голямо болшинство в Народното събрание. Трябва да се борим с доста химери, с хибридните закани и тази агитация ", добави заместник-министърът на отбраната.

Йордан Божилов разясни, че самолетите, с които се охранява българското въздушно пространство, са доста остарели, но техниката не е приземена.

" Нашата задача е да ги използваме толкоз дълго, до момента в който дойдат новите F-16. Ние разчитаме и на нашите съдружници. Вървим към придобиване на нова техника, имаме контракт за покупка на нови 8 самолета. Спекулация и подправена вест е, че няма да дойдат и ще бъдат предоставени на Украйна, те ще дойдат при започване на 2025 година ", съобщи Йордан Божилов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР